Donders AI for Neurotech

AI inzetten om het mensenbrein te ondersteunen, dat gebeurt bij het Nijmeegse Donders AI for Neurotech. Hier worden in neurotechnologie grote stappen vooruit gezet die wereldwijd indruk maken. Samen met zijn partners zet het lab in op het gezamenlijk neerzetten en bouwen van een sterk profiel AI en neurotechnologie.

Dit is Donders AI for Neurotech

Een patiënt kan beschadigde of zelfs verdwenen cognitieve functies hebben. Het Donders AI for Neurotech Lab zet zich in om met AI verschillende cognitieve functies bij patiënten te herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beter zien of horen bijvoorbeeld, het herstellen van de controle over de beweging en communicatie van patiënten of het voorkomen van epileptische aanvallen.

“Door AI in te zetten zorgen we dat patiënten beter kunnen horen. En bijvoorbeeld weer controle krijgen over hun communicatie”
Marcel van Gerven, wetenschappelijk directeur Donders AI for Neurotech

Donders AI for Neurotech is een samenwerking van het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour van de Radboud Universiteit in Nijmegen met partners als Abbott, Advanced Bionics, OnePlanet Research Center en Phosphoenix. Daarnaast nemen enkele wetenschappelijke instituten uit Nederland deel. Naast het Radboud AI for Health en het Thira Lab, is het Donders AI Lab het derde ICAI-lab in Oost-Nederland.

Gezamenlijk profiel

Marcel van Gerven is wetenschappelijk directeur van het ICAI-lab en vertelt: “Vanuit de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek, de NWO, hebben we een CrossOver Grant ontvangen. Daardoor hebben we samen met de partners in dit project het ICAI-lab op kunnen zetten zodat we het profiel AI en neurotechnologie sterker neerzetten en de komende jaren verder uitbouwen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met Esther van Straten!

Esther van Straten Manager externe samenwerkingen Radboud AI Esther van Straten is manager externe samenwerkingen bij Radboud AI, een campusbreed initiatief dat alle activiteiten van de Radboud Universiteit en Radboudumc op het gebied van AI met elkaar verbindt.
 “Radboud AI richt zich op verantwoordelijke en mensgerichte techniek, dat onderscheidt ons. Het overkoepelende thema is AI for Life. Daarbinnen richten we ons op vijf subthema’s: AI for Health, AI for Neurosciences, AI for Communication, AI for Natural Sciences en AI for Education.”
Naast het samenbrengen binnen de instelling is ook het gezicht, of de identiteit naar buiten toe belangrijk voor Radboud AI. Van Straten ondersteunt en faciliteert onderzoekers bij het leggen van contact met externe partijen, zoals bedrijven en overheden en bij het opzetten van netwerken: “De nieuwe regionale initiatieven AI for Life en de AI-hub in Oost-Nederland, waar de Radboud Universiteit een grote rol in speelt, zijn van belang om ons te profileren”.
Vul onderstaand formulier in om direct contact op te nemen  Deel dit project:

  Share on facebook
  Share on google
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email