AI hub Oost-Nederland

De AI hub Oost-Nederland brengt het regionale bedrijfsleven, onderwijs- en kennisinstellingen en publieke organisaties van Oost-Nederland samen om door intensieve verbindingen de regio te profileren op het gebied van Artificiële Intelligentie (AI) in Den Haag en in Brussel. Zo vergroten we de kansen op financiering, en het vasthouden en binnenhalen van kennis en human capital op het gebied van AI. Daarvoor zoeken we jou!

WAT IS DE AI HUB OOST-NEDERLAND?

In Oost-Nederland alleen al houden namelijk meer dan 350 mkb’ers en toonaangevende bedrijven zich actief bezig met de ontwikkeling van AI rondom deze thema’s. Aan de regionale kennisinstellingen onderzoeken ruim 500 wetenschappers en PhD’ers de mogelijkheden van AI. Niet gek dus, dat zowel Arnhem-Nijmegen-Wageningen als Twente een ambitieuze agenda hebben op het gebied van AI. Met de AI hub Oost-Nederland versterken wij elkaar op het gebied van human centered AI, AI for manufacturing en integrated AI. De nadruk hierbij ligt op het toepassen van innovaties in health, energy, food en smart industry.

Om deze ambities te realiseren moeten ook de randvoorwaarden in beide regio’s goed zijn: financiering om de innovaties naar het volgende niveau te tillen, human capital die voorziet in de behoefte aan kennis en kunde en grensoverschrijdende samenwerking. Door de handen ineen te slaan in de AI hub Oost-Nederland nemen we, ook richting Den Haag en Brussel, een sterke positie in.

AI hub Oost-Nederland is een een initiatief van The Economic Board, het AI for Life Center en Twente Board, waar de Radboud Universiteit, Radboudumc, Universiteit Twente, Wageningen University & Research en Oost NL bij aangesloten zijn. Het bedrijfsleven is bij de AI hub Oost-Nederland aangehaakt door onder andere Demcom, Nedap, NXP en Thales. Ook de hogescholen HAN en Saxion spelen een belangrijke rol. De AI hub Oost-Nederland komt mede tot stand door een bijdrage van de Nederlandse AI Coalitie. Met deze kickstartfinanciering kunnen The Economic Board en Twente Board bijdragen aan de ambities van de Nederlandse digitaliseringsstrategie.

Deze rol speelt het AI for Life Center

Momenteel worden de eerste lijnen van de organisatie van de AI hub Oost-Nederland neergezet. Het Daarbij wordt er verder gebouwd op de bestaande infrastructuur in de regio’s Arnhem – Nijmegen – Wageningen en Twente. The Economic Board en de Twente Board spelen een belangrijke rol in die organisatie. The Economic Board heeft het AI for Life Center als project ingebracht bij de AI hub Oost-Nederland om zo via de Nederlandse AI Coalitietoegang te krijgen tot landelijk financiering, kennis en kunde.

Jij EN AI HUB OOST-NEDERLAND

Dankzij de AI hub Oost-Nederland krijgt de ingezette samenwerking op Artificial Intelligence van AI for Life in de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen vervolg in heel Oost-Nederland. Initiatiefnemers The Economic Board en Twente Board zien het belang van intensieve verbindingen om de regio te profileren op het gebied van AI. Regionale profilering versterkt lobbytrajecten en financieringsaanvragen richting het Rijk en Europa. Tegelijkertijd trekt goede regionale profilering kenniswerkers aan en bindt inwoners aan de regio.

Een krachtig ecosysteem op het gebied van AI is ook essentieel om excellente onderzoekers en de vele uitstekende studenten die we opleiden voor onze regio te behouden,”
Tom Heskes, Radboud Universiteit.

We zoeken daarom actief organisaties die samen met vooraanstaande bedrijven en kennisinstellingen uit Oost-Nederland willen werken met Artificial Intelligence. Samen zetten we AI op de kaart in heel Nederland! Neem hieronder contact met ons op.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met Richard Dobbelmann!

Richard Dobbelmann Business associate

Richard Dobbelmann ziet het potentieel van de regio Arnhem – Nijmegen – Wageningen op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en werkt hard aan de realisatie van het AI for Life Center. Om dit te bereiken bracht hij samen met zijn college Dirk van Schaijk de Taskforce AI for Life bij elkaar en legt hij contacten met relevante partijen om de basis te leggen voor een effectief ecosysteem.

Vul onderstaand formulier in om direct contact op te nemen  Deel dit project:

  Share on facebook
  Share on google
  Share on twitter
  Share on linkedin
  Share on pinterest
  Share on print
  Share on email